onsdag 11 mars 2015

Artiklar och Reportage med Kasper


Vi tycker att det är en dålig idè att skolorna spärrar sidorna. Man kan ändå gå in på sidorna från sin mobiltelefon. Om man inte vill ha sidan ask eller något liknade socialt media där man få hat på så kan man ta bort det. Det är bara dumt om man gör det liksom man bestämmer själv om man vill ha sociala media som man kan få hat på.

Man ser att det är en nyhetsartikel för att den innehåller huvudrubrik, ingress, brödtext, mellanrubriker, bilder och bildtexter alltså allt som står på portal sidan. 82

För det första skulle jag tänka efter om mitt syskon ens får ha ett socialt medie.

Regel nummer 
1. Endast kommunicera med folk du känner. 
2. Inte skicka sexuella bilder. 
3. Inte kränka någon.

Nätmobbning kommer alltid var svårt att stoppa eftersom det finns många sidor där detta kan hända vilket gör det mycket svårt att stoppa. De flesta sidorna där hat kan uppkomma har ofta kommentarer där du skriver ett svar till den på bilden men för vissa är detta ett ställe att skriva hat på men man kan inte häller tabort dem eftersom många fortfarande skriver bra kommentarer. Men man kan ju försöka tabort det mesta med hjälp av andra personer som då kan säga till dem eller att sidan själv kollar upp det. Men annars är den enda utvägen jag ser att spärra sidorna som det mesta händer på.

Ett reportage ska likna en nyhetsartikel till utseendet, de ska byggas upp på samma sätt de ska ha en rubrik, ingress, brödtext och mer som en vanlig nyhetsartikel har. De är också oftast länge än nyhetsartiklar också, de har också oftast en mer personlig stil än vad en nyhetsartikel. Ett reportage handlar inte häller alltid om just nyheter utan kan handla om allt möjligt som t ex hur stor fotboll är i världen, om nya klädstilar. De kan nästan handla om vad som helst. 

Reportage är en text stil som liknar nyhetsartiklar, men är oftast länge än nyhetsartiklar
De används oftast för att göra en längre text om något speciellt. 
Reportage är ungefär byggda på samma sätt som en nyhetsartikel. 
En nyhetsartikel vill ofta ha med en liten faktaruta i något hörn. 
Ett reportage ha alltid en huvudrubrik.
Ett reportage har oftare en lite mer personlig stil än vad nyhetsartiklar har
Journalisten har i uppgift att skriva texten på ett levande sätt
Reportage har kan ha en mer sprid handling som kan röra sig i tiden. 
De kan kallas en faktabaserad artikel 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar